Monday, December 17, 2012

Rice with orange juice / Arroz com suco de laranja

(English version after Portuguese)
 Essa é nossa sugestão de arroz para a Ceia de Natal!!! 
Fonte: "A boa mesa"
Ingredientes: (6 porções)

- ¼ de xícara de manteiga ou margarina
- 2/3 de xícara de salsão picado com folhas

- 2 col.(sopa) de cebola picada

- 1 xíc. de água

- 1 col.(sopa) de casca de laranja ralada

- 1 xíc. de suco de laranja
- sal a gosto

- uma pitada de tomilho seco
- 1 xíc. de arroz comum.

 Preparo:
Em uma panela derreta a manteiga em fogo médio, adicione o salsão e a cebola e cozinhe por 5 minutos.
Adicione a água, a casca de laranja ralada, o suco de laranja, sal e tomilho e deixe levantar fervura. Acrescente o arroz e mexa, diminua o fogo, tampe e cozinhe por 15-20 minutos.

Bom apetite!!!


Rice with orange juice

This is our rice suggestion for Christmas Supper!  :) :)

Ingredients: (serve 6)
- ¼ cup of butter or margarine

- 2/3  cup of chopped celery with its leaves
- 2 tbs of chopped onion

- 1 cup of water
- 1 tbs of grated orange peel

- 1 cup of orange juice
- salt

- a pinch of dried thyme

- 1 cup of rice

How to prepare:
In a sauce pan melt the butter, in a medium heat, add the celery and onions and cook for 5 minutes.
Add water, grated orange peel, orange juice, salt and thyme and let boil. Add the rice, stir it and reduce the heat, put the lid on and let cook for 15-20 minutes.

Enjoy!!!
Beijos,

R. :)

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