Friday, December 21, 2012

Creamy heart of palm soup / Sopa cremosa de palmito

 
(English version after Portuguese)
 
 
 
 

Ingredientes:

- 250g de palmito picado
- 1 cebola pequena picada

- 1 ½ col.(sopa) de manteiga ou margarina.
- ½ l de caldo de legumes ou de frango

- ½ litro de leite
- 3 col.(sopa) de amido de milho

- salsa , fresca ou desidratada.

Preparo:

Refogue a cebola na margarina até ela começar a ficar macia; adicione metade do palmito, refogue por alguns poucos minutos, logo em seguida adicione o caldo de legumes e metade da quantidade de leite. Deixe ferver por aproximadamente 5 minutos.
Dissolva o amido no leite restante e adicione à sopa mexendo sempre até engrossar. Desligue o fogo e deixe esfriar um pouco. Bata no liquidificador. Coloque novamente na panela e acrescente o palmito restante, deixe cozinhar até ficar bem quente.

Quando for servir adicione a salsa.
Se necessário adicione sal.

Bom apetite!!!
 



 

Creamy heart of palm soup

Ingredients:

- 250g of chopped heart of palm
- 1 small chopped onion

- 1 ½ tbs of butter or margarine
- ½ l of vegetables or chicken broth

- ½ l of milk
- 3 tbs of white corn flour

- parley, fresh or dehydrated .

 How to prepare:
Braise the onions using the butter until they become tender; add the heart of palm, stir for a few minutes then add the vegetable broth and half of the milk. Let it cook for approximately 5 minutes or until starts to boil.

Dissolve the white corn flour in the milk and add to the soup until it becomes thicker. Turn the heat off and let the soup chill; then liquefied it using a blender. Put it again in the same saucepan and add the remaining heart of palm; let it cook until is very warm.

Add the parsley when serving it!!

Enjoy!!!
Beijos,

R.:)

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