Thursday, December 06, 2012

Chicken fillet with mustard sauce / Filé de frango ao molho de mostarda

 
(English version after Portuguese)
 
 
Ingredientes: (serve 6)

- 6 filés de peito ou coxa de frango
- azeite de oliva

- 2 cebolas fatiadas em rodelas finas

- 1 folha de louro
- 1 cubo de caldo de galinha

- 2 xíc. de vinho branco seco
- 2 col.(sopa) de mostarda

- 1 col.(sopa) de amido de milho
- 5 col.(sopa) de água

- 1 lata de creme de leite sem soro
- sal e pimenta-do-reino.

 Preparo:
Tempere os filés com sal e pimenta-do-reino. Em uma frigideira, em fogo médio, aqueça o azeite e frite os filés até ficarem dourados. Retire-os e coloque-os em uma travessa e deixe-os no forno desligado para mantê-los aquecidos.

Na mesma frigideira esquente a manteiga restante e frite a cebola por aprox. 3 minutos ou até murchar. Acrescente a folha de loura, o caldo de galinha, o vinho e cozinhe em fogo baixo por 5 minutos.
Coe e volte ao fogo médio. Adicione a mostarda e cozinhe por mais 2 minutos. Misture o amido de milho com água, junte ao molho e mexa até engrossar.

Desligue o fogo, acrescente o creme de leite e misture bem. Adicione um pouco mais de sal se necessário, e sirva sobre os filés!!

Dica: sirva as cebolas como acompanhamento, elas ficam uma delícia!!

Bom apetite!!!

 
 

Chicken fillet with mustard sauce

Ingredients: (serve 6)

- 6 breast or thigh chicken fillet 
- olive oil

- 2 onions cut in thin slices
- 1 bay leave

- 1 chicken broth cube
- 2 cups of dry white wine

- 2 tbs of mustard
- 1 tbs of white corn flour

- 5 tbs of water
- 1 can of evaporated milk

- salt and black pepper.

How to prepare:

Season the fillets with salt and black pepper. In a skillet, in medium heat, warm the olive oil and fry the chicken until it’s golden; after they are done put them on a plate and keep in the oven.

In the same skillet fry the onions for 3 minutes. Add the bay leaves, the chicken broth cube and wine, let cook in a low heat for 5 minutes. Leach it and put the liquid back to the heat. Add the mustard and cook for 2 minutes then add the white corn flour with water, let it cook, always stirring until it’s thicken.

Turn off the heat, add the evaporated milk and combine them well. If necessary add more salt and put over the chicken!

Tip: You can serve the onion as a side dish!

Enjoy!!!

Beijos,

R. :)

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