Monday, January 16, 2012

Sweet pepper sauce / Molho rosado com pimentão

(Recipe in Englh after the one in Portuguese)

Ótimo molho para salada de folhas!! ;)


Ingredientes:
- 1 xíc. de maionese ou iogurte natural
- 2 col.(sopa) de catchup picante
- 2 ou 3 col.(sopa) de pimentão vermelho, picado
- 1 col.(sopa) de salsinha, picada
- 1 col.(sopa) de cebola branca, picada
- 2 col.(sopa) de leite.
Preparo:
Em uma tigela coloque todos os ingredientes e mexa até que estejam bem misturados.
Você pode mantê-lo na geladeira até o momento de servir.
Dica para salada:
Ao usar acelga na salada, retire a parte dura do talo, corte em tirinhas fininhas e refogue com um pouco de azeite de oliva e gengibre ralado na hora. Sirva sobre a salada! Fica muito bom!! :)
Bom Apetite!!!



Sweet pepper sauce
Great sauce to go with vegetable salads!! :)
Ingredients:
- 1 cup of mayonnaise  or natural yogurt
- 2 tbs of spicy ketchup
- 2 or 3 tbs of red sweet pepper, chopped
- 2 tbs of parsley, chopped
- 1 tbs of white onion, chopped
- 2 tbs of milk.
How to prepare:
Put all the ingredients in a bowl and mix them really well!! You can keep the sauce at the fridge until it’s time to serve the salad.
A salad tip:
If you use some kind of chard, like a Swiss chard in the salad, you can cut its stalks in thin strips, braise it with a little bit of olive oil and fresh grated ginger and serve it at the top of the salad!
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)