Saturday, January 14, 2012

Mushroom creamy soup / Sopa cremosa de cogumelos


(Recipe in English after the one in Portuguese)


Ingredientes: (para 3-4 pessoas)
- 180g de cogumelos
- 2 col.(sopa) de manteiga
- 1 cebola média, picada
- 1/3 de xíc. de farinha de trigo
- 2 ½ ou 3 xíc. de caldo de galinha
- 1 xíc. de leite
- sal e pimenta-do–reino, de preferência branca
- suco de 1 limão.
Preparo:
Se o cogumelo que for usado é o em conserva, reserve ¼ da quantidade.
Em uma panela grande coloque os cogumelos fatiados na manteiga quente e refogue até ficarem macios. Depois retire-os da panela e reserve. Na manteiga que ficou na panela adicione os cogumelos que foram separados no início da receita e a cebola, refogue-os até ficarem macios; acrescente a farinha de trigo, sempre mexendo, cozinhe por mais ou menos 3 minutos.
Lentamente, junte o caldo de galinha, sempre mexendo. Em fogo baixo, deixe a sopa ferver, cozinhe por aproximadamente 20 minutos até que a cebola e os cogumelos estejam bem cozidos. Desligue o fogo após esse tempo.
Deixe a sopa amornar e bata-a no liquidificador. Retorne a sopa batida à panela. Junte o leite, o sal, a pimenta e o suco de limão. Adicione os cogumelos que estavam reservados e deixe ferver um pouquinho.
Dicas:
Sirva com Croutons!
Cuidado para a sopa não ficar salgada!!!
Bom Apetite!!!



Mushroom creamy soup

Ingredients: (serves 3-4)
- 180g of mushrooms
- 2 tbs of butter
- 1 medium onion, chopped
- 1/3 cup of flour
- 2 ½ or 3 cups of chicken broth
- 1 cup of milk
- salt and pepper, the white pepper is more appropriated in this recipe
- 1 lemon juice.
How to prepare:
If you use the canned mushroom, reserve ¼ of them.
In a saucepan, heat the butter and braise the mushrooms until they get squashy. Remove them from the saucepan and keep them aside. In the butter that remained in the saucepan add the mushrooms that were reserve in the beginning and the onions, braise them until they turn tender; add the flour, always stirring, and cook them for 3 minutes.
Slowly, add the chicken broth, always stirring. In a low heat let the soup boil; cook for about 20 minutes or until the mushrooms and the onions a well cooked. Turn the stove off when they are done.
Let the soup cool and mix it in a hand mix or blender. Put the mixed soup back in the saucepan; add the milk, salt, pepper and lemon juice. Add the mushrooms that were reserve and boil them for a few minutes.
Tips:
Dish up the soup with Croutons!
Be careful, don’t let the soup get salty!!
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)