Monday, September 17, 2012

Pasta Salad / Salada de macarrão

(English version after Portuguese)

Queridos/as nos desculpem por tanto tempo sem uma nova postagem; aqui vai uma receitinha fácil, prática e gostosa para alegrar os paladares!!! :)



Ingredientes:
- 400g de macarrão cozido
- 1 xíc. de pepino cortado em quadradinhos
- 1 xíc. de picles (pepino em conserva) picado
-1 xíc. de queijo, da sua preferência, cortado em quadradinhos
- 1 pimentão vermelho, ou amarelo, picado
- maionese
- sal e pimenta a gosto.
Preparo:
Misture bem, cuidadosamente, o macarrão já cozido e frio com os demais ingredientes.
Coloque em uma saladeira, cubra e leve à geladeira por algumas horas antes de servir.
Dicas: 1. Refogue o macarrão, na mesma panela em que foi cozido, com um pouco de manteiga ou margarina para que ele não fique grudado enquanto esfria.
2. Se preferir, adicione salsa ou salsão frescos à salada; aproximadamente 1 xícara.
3. Se puder use pepino japonês, ele tem um sabor mais suave!

Bom apetite!!!



Pasta Salad

Dear friends, sorry that took us so long for a new post. So here we have an easy and yummy little recipe to cheer up our taste!! :)

Ingredients:
- 400g of cooked pasta
- 1 cup of cucumber chopped in little squares
- 1 cup of cut pickles
-1 cup of cheese, the one you like must, cut in little squares
- 1 chopped red or yellow sweet pepper
- maionese
- salt and pepper.
How to prepare:
Very carefully combine all the ingredients with the past already cooked and cooled.
Put in a salad bowl, cover and let it in a fridge a few hours before serving.
Tips: 1. Sauté the pasta, in the same saucepan it was cooked, with butter or margarine, this way it won’t get stuck while cooling out.
2. If you like, add approximately one cup of fresh parsley or celery.
3. If you can, use the Japanese cucumber, it has a more “mild flavor”.
Enjoy!!
Beijos,
R. :)

No comments:

Post a Comment