Monday, May 14, 2012

Penne with shitake and capers / Pene com shitake e alcaparras



(English version after Portuguese)



Queridos, receitinha extremamente simples e saborosa!!!
Ingredientes: (para 5)
- 500g de pene (aprox. 100g por pessoa)
- 50g de cogumelo shitake desidratado
- vinho branco
- alcaparras
- azeite de oliva extra virgem
- sal.
Preparo:
Coloque o shitake para hidratar no vinho branco por pelo menos 40 minutos. (Use uma quantidade de vinho que cubra os cogumelos).
Cozinhe a massa al dente, só adicione sal,não é necessário colocar óleo ou azeite na água ; cozinhe o cogumelo com o vinho que sobrar por alguns minutos até que o álcool evapore, refogue o shitake e as alcaparras (a gosto) no azeite de oliva, se for preciso tempere com sal. Quando os cogumelos estiverem prontos, acrescente a massa, misture bem e ... mamma mia!!! Sirva logo em seguida!
Dica: use queijo parmesão ou provolone ralado na hora ao servir o pene.
Buon appetito!!!


Penne with shitake and capers

Hello dears!! This is an extremely easy and tasty recipe!

 Ingredients: (serves 5)
- 500g of penne (approx. 100g for each person)
- 50g de dehydrated shitake
- white wine
- capers
- olive oil
- salt.

How to prepare:
Rehydrate the shitake using the white wine for at least 40 minutes. (Use a quantity of wine that can cover the mushrooms.)
Cook the pasta al dente, add salt to the water, it’s not necessary to put oil on it.
 Cook the shitake with the wine that was left for a few minutes, until the alcohol evaporate. Braise the shitake and the capers with olive oil, and if it’s necessary add salt. When the mushrooms are done add the pasta, mix them well and… mamma mia!! Serve it right way!!!
Tip: use parmesan or provolone cheese freshly grated with the penne!
Buon appetito!!!
Beijos,
R. :)

No comments:

Post a Comment