Friday, April 20, 2012

Filled eggplant / Berinjela recheada

(English version after Portuguese)

Receita carinhosamente preparada por Léa Mendes.


Ingredientes:
- 2 beringelas pequenas
- 1col. (sopa) de azeite
- 1 tomate pequeno sem sementes, picado
- 1 cebola pequena, picada
- ½ pimentão
- 2 dentes de alho
- orégano
- coentro, a gosto
- 100gr de queijo ralado na parte grossa do ralador
- páprica picante.

Preparo:
Unte uma forma com azeite e coloque as berinjelas, partidas ao meio, para assar por 20 min.
Após assadas, retire a polpa, pique e reserve. Em uma panela frite o alho, a cebola e o pimentão, acrescentando em seguida o tomate, o orégano e uma pitada de páprica picante. Adicione o queijo e a polpa da berinjela; leve ao forno para gratinar.
Bom apetite!!!



Filled eggplant
Ingredients:
- 2 small eggplants
- 1tbs of olive oil
- 1 small seedless tomato, chopped
- 1 small onion, chopped
- ½ sweet pepper
- 2 garlic gloves
- oregano
- coriender
- 100gr of thick granted fresh
- spicy paprika.

How to prepare:
Lightly grease a bake pan with olive oil and put the eggplant, cut in half, to bake for 20 minutes. When they are done, remove the pulp, chop it and reserve.
In a sauce pan fry the garlic gloves, onion and sweet pepper, add the tomato, oregano and spicy paprika. Combine the cheese and the eggplant pulp; place in the oven to browning.
Enjoy!!!
Beijos,
Le Chef  :)

No comments:

Post a Comment