Wednesday, December 21, 2011

Steak with Creamy Sauce / Bife com Molho Cremoso

(Recipe in English after the one in Portuguese)

Ingredientes:
- 500g de chã-de-dentro , ou algum outro corte macio para bife, cortados em bifes de cerca de 1cm cada um
- 1 col.(sopa) de azeite de oliva
- 1 xic. de água.
- 1 tablete de caldo de carne
- 1 xic. de creme de leite
- salsa, fresca ou seca
- sal e pimenta-do-reino a gosto.
Preparo:
Em uma frigideira grande, esquente o azeite em fogo médio e frite os bifes até que estejam bem dourados dos dois lados. Acrescente a água, o tablete de caldo de carne, sal e a pimenta a gosto e deixe cozinhar até que a carne esteja bem macia. Adicione mais água se preciso.
Quando os bifes estiverem prontos coloque-os em um prato  e reserve. Junte o creme de leite e a salsa ao líquido da frigideira e cozinhe, mexendo, até engrossar ligeiramente.
Despeje um pouco sobre a carne e coloque o restante em uma molhera.
Bom Apetite!!!



Steak with Creamy Sauce
Ingredients:
- 500g of steak
- 1 tbs of olive oil
- 1 cup of water
- 1 tablet of meat flavor bouillon
- 1 cup of evaporated milk
- fresh or dried parsley
- salt and white pepper.

How to prepare:
In a large fry pan, heat the olive oil and fry the steaks until they are done. Add the water, the meat flavor bouillon tablet, salt and pepper. Let them cook until the meat gets really smooth. Add more water if it’s necessary.
When the steaks are done, remove them from the fry pan and put them aside in a plate. Add the evaporated milk and the parsley to the broth in the fry pan, let them cook, always stirring, until it turns into a lightly thick sauce.
Put some of the sauce on the steaks and serve the rest in a gravy boat.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)