Friday, January 18, 2013

Salmon with capers and rosemary/ Salmão com alcaparras e alecrim

(English version after Portuguese)


Ingredientes: (serve 4)

- 600g de salmão (nesse caso usei medalhões) 
- 2 colheres de alcaparras (em abundância) 
- 1 colher de azeite de oliva (ou mais se for necessário) 
- 1 colher de suco de limão 
- sal.

Preparo:

Em uma assadeira coloque o salmão, salpique as alcaparras, o alecrim, sal e por último o suco de limão. Deixe marinar por 10 minutos.
Coloque em forno pré-aquecido a 2000C por cerca de 20 minutos.

Se durante o cozimento o salmão soltar muita água, retire a mesma e deixe assar um pouquinho mais.
Se for usar salmão em posta, retire a pele antes de servir; quando pronto, regue com azeite de oliva e sirva bem quente.

Bom apetite!!!



 Salmon with capers and rosemary

  
Ingredients: (serve 4)
- 600g de salmon 
 - 2 tbsof capers (in abundance)
 - 1 tbs of olive oil (or a little bit more if necessary)
 - 1 tbs of lemon juice
- salt.

 How to prepare:

Put the salmon in a glass baking dish; add the capers, rosemary, salt and the lemon juice. Let it marinate for 10 minutes.
Bake in a preheated oven - 392F- for about 20 minutes.

If during the baking time the salmon starts to water, remove some of it and let it cook a little bit more.

If you use fresh salmon, remove its peel before serving; when done, sprinkle olive oil and serve it really warm.

Enjoy!!!
Beijos,

R. :)

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