Saturday, August 04, 2012

Broccolli Risotto / Risotto de Brócolis


(English version after Portuguese)


Ingredientes:
- 300g de arroz arbóreo
- 300g de brócolis limpos
- 150 ml de vinho branco seco
- 150g de queijo parmesão ralado na hora
- 1 cebola
- 1.125l de caldo de legumes
- 1 dente de alho amassado
- azeite de oliva
- sal.
Preparo:      
Cozinhe o brócolis por alguns minutos em água fervente, coe (você pode usar essa água, adicionando-a ao caldo de legumes) e coloque em uma panela para refogar com o alho e o azeite de oliva por aprox. 10 minutos.
Corte a cebola em cubinhos e refogue juntamente com o arroz; adicione o vinho e deixe cozinhar por alguns minutos até o álcool evaporar.
Cozinhe o risoto acrescentado sempre o caldo e mexendo continuamente.
Quando o arroz estiver quase pronto acrescente o brócolis, cozinhe por mais alguns minutos. Ao final, desligue o fogo, adicione o queijo, mexa bem. Tampe a panela e aguarde uns poucos minutos antes de servir.
Bom apetite!!!


Broccolli Risotto
Ingredients:
- 300g of Italian Arborio rice
- 300g of broccoli flowerets
- 150 ml of dry white wine
- 150g of fresh grated Parmesan cheese
- 1 chopped onion
- 1.125l of vegetable broth
- 1 garlic clove, smashed
- olive oil
- salt.
How to prepare:
Cook the broccoli for a few minutes in bowling water; strain the water (you can use the water with or as, the vegetable broth) and braise the broccoli with garlic and olive oil for approx. 10 minutes.
Cut the onion in small pieces and braise with rice in olive oil; add the wine and let cook for a few minutes until the alcohol evaporates.
Continue adding the broth and stirring frequently.
When the rice is almost done add the broccoli and cook for a few more minutes. At the end, turn the heat off, add the cheese and combine them well. Put the lid on and wait a few minutes before serving.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)

No comments:

Post a Comment