Monday, March 19, 2012

Squash Risotto / Risotto de abóbora


(English version after Portuguese)


Ingredientes:
- azeite de oliva,
- 1cálice de vinho branco seco,
- 1 cebola picada,
- 2 xíc. de arroz arbóreo,
- 02 litros de caldo de galinha (2 cubos de caldo),
- ½ kg de abóbora moranga cozida,
- 100g de queijo parmesão,
- noz-moscada a gosto.
- sal, pimenta-do-reino (preta ou branca).

Preparo:

Prepare perviamente o caldo de galinha. Em uma panela colocar o azeite e a cebola. Refogue um pouco. Acrescente o arroz, e logo em seguida o vinho, deixe o álcool evaporar. Deixe refogar.
Ir acrescentando o caldo, sempre mexendo lentamente.
Bater no liquidificador a abóbora já cozida, com 1 ½  xícara do caldo e o queijo parmesão ralado.
O cozimento do arroz demora cerca de 20 minutos, um pouco antes de estar totalmente cozido acrescente a mistura de abóbora. Quando estiver quase pronto acrescente a noz-moscada, o sal e a pimenta. Sirva logo em seguida!
Bom Apetite!!!




Squash Risotto

Ingredients:
- olive oil
- 1 chalice of white wine
- 2 cups of arborio rice
- 1 chopped onion
- 2 liters of chicken or vegetable broth
- ½ cooked squash (smashed)
- 100g of parmesan cheese
- salt, nutmeg, black or white pepper.

How to prepare:
Prepare the chicken or vegetable broth previously.  Sauté the onions in olive oil, add the rice and fry it for a few seconds. Add the white wine and let evaporate. Add, little by little, the chicken broth, always stirring.
In a mixer combine the smashed squad with 1 ½ cup of the broth and the parmesan cheese.
When the rice is almost done, nearly 20 minutes of cooking, add the mixed squash, nutmeg, salt and pepper. If it’s necessary ass some more broth until the rice is totally cooked. Serve it right way!!
Enjoy!!
Beijos,
R. :)

No comments:

Post a Comment