Thursday, February 02, 2012

Pasta with tuna fish and peas / Talharim com atum e ervilha

(English – Portuguese)



Ingredientes: (3-4 pessoas)
- 400g de talharim
- 1 lata de atum
- 1 lata de ervilhas
- 1 cebola média picada
- 2 col.(sopa) de manteiga
- 1 col. (sopa) de farinha de trigo
- ¾ xic. de leite.
- sal, pimenta-do-reino, noz-moscada.
Preparo:
Cozinhe o talharim por aprox. 8 minutes, ou até que ele esteja al dente.
Enquanto o macarrão cozinha, refogue a cebola na manteiga até que ela comece a ficar transparente, acrescente o atum e as ervilhas e cozinhe por alguns minutos. Em seguida adicione a farinha de trigo, misture bem! Acrescente o leite aos poucos; se o molho ficar muito grosso acrescente mais leite.
Tempere com o sal, a pimenta- do -reino, e noz-moscada a gosto.

“Boníssimo Apetite!!”



Pasta with tuna fish and peas
Ingredients: (Serves 3-4)
- 400g of pasta
- 1 can of tuna fish
- 1 can of peas
- 1 medium onion, chopped
- 2 tbs of butter
- 1 tbs of flour
- ¾ cup of milk
- salt, black or white pepper, nutmeg.

How to prepare:
Cook the pasta al dente. Meanwhile sauté the onions and butter, until the onion is almost transparent, then add the tuna and peas, cook them for some minutes, always stirring. Next, add the flour, combine it very well!! Little by little add the milk; if the salsa is too thick, add some more milk.
Season it with salt, pepper and nutmeg.
Enjoy!!!

Beijos,
R. :)

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