Sunday, June 30, 2013

Creamy potatoes with vegetables / Batara cremosa com vegetais


(English version after Portuguese)




Ingredientes:

Massa:

- 3 batatas médias cozidas e amassadas
- 2 col.(sopa) de farinha de trigo
- 1 col.(chá) de sal
- ½ xíc.(chá) de leite
- 1 clara ligeiramente batida

"Recheio":
- 2 dentes de alho amassados
- 1 col.(sopa) de azeite de oliva
- 2 tomates sem pele e sem sementes cortados em cubos
- 1 lata de palmito picado
- 2 xíc.(chá) de brócolis cozido
- ½ xíc.(chá) de mussarela ralada no ralo grosso.

Preparo:

Misture as batatas, farinha, sal, leite e a clara; bata no liquidificador se preferir. Leve ao forno médio (1800C), pré-aquecido, por 15 minutos.

Refogue a alho no azeite, junte os tomates e cozinhe por 5 minutos. Adicione o palmito e o brócolis e cozinhe por mais 5 minutos.

Coloque os vegetais sobre a massa de batata, salpique a mussarela e coloque novamente no forno até que o queijo esteja bem derretido. Sirva logo em seguida.

Bom apetite!!!




Creamy potatoes with vegetables 

Ingredients:

Dough:

- 3 medium cooked, smashed potatoes,
- 2 tbsp of white flour,
- 1 tsp of salt,
- ½ cup of milk,
- 1 egg white, slightly beaten,

"Topping":
- 2 smashed garlic cloves,
- 1 tbsp of olive oil,
- 2 peeled tomatoes cut in cubes,  
- 1 cup of chopped heart of palm,
- 2 cups of cooked broccoli,
- ½ cup of freshly grated mozzarella cheese.

How to prepare:

Combine potatoes, white flour, salt, milk and egg white; use a mixer. Place in preheated oven (356F/ 1800C), for 15 minutes.

Braise the garlic in olive oil, add tomatoes and cook for 5 minutes. Add the heart of palm and cook for more 5 minutes. 

Place the vegetables on top of potato dough, sprinkle the cheese and place again into oven until the mozzarella is completely melted. 

Enjoy!!!

Beijos,

R. :)

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