(English version after
Portuguese)
Ingredientes:
Massa:
- 3
batatas médias cozidas e amassadas
- 2
col.(sopa) de farinha de trigo
- 1
col.(chá) de sal
- ½
xíc.(chá) de leite
- 1
clara ligeiramente batida
"Recheio":
- 2
dentes de alho amassados
- 1
col.(sopa) de azeite de oliva
- 2
tomates sem pele e sem sementes cortados em cubos
- 1
lata de palmito picado
- 2
xíc.(chá) de brócolis cozido
- ½
xíc.(chá) de mussarela ralada no ralo grosso.
Preparo:
Misture
as batatas, farinha, sal, leite e a clara; bata no liquidificador se preferir.
Leve ao forno médio (1800C), pré-aquecido, por 15 minutos.
Refogue
a alho no azeite, junte os tomates e cozinhe por 5 minutos. Adicione o palmito
e o brócolis e cozinhe por mais 5 minutos.
Coloque
os vegetais sobre a massa de batata, salpique a mussarela e coloque novamente
no forno até que o queijo esteja bem derretido. Sirva logo em seguida.
Bom apetite!!!
Creamy
potatoes with vegetables
Ingredients:
Dough:
- 3 medium cooked, smashed potatoes,
- 2
tbsp of white flour,
- 1 tsp of salt,
- ½ cup of milk,
- 1 egg white, slightly beaten,
"Topping":
- 2 smashed garlic cloves,
- 1 tbsp of olive oil,
- 2 peeled tomatoes cut in cubes,
- 1 cup of chopped heart of palm,
- 2 cups of cooked broccoli,
- ½ cup of freshly grated mozzarella cheese.
How
to prepare:
Combine potatoes, white flour, salt, milk and egg
white; use a mixer. Place in preheated oven (356F/ 1800C), for 15
minutes.
Braise the garlic in olive oil, add tomatoes and
cook for 5 minutes. Add the heart of palm and cook for more 5 minutes.
Place the vegetables on top of potato dough, sprinkle
the cheese and place again into oven until the mozzarella is completely melted.
Enjoy!!!
Beijos,
R.
:)
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