Wednesday, June 26, 2013

Risotto with chicken, mushrooms, and cashew nuts / Risotto de frango, cogumelos e castanhas-de-caju



(English version after Portuguese)





 
Ingredientes: (para 4)

- 1,3l de caldo de galinha, quente
- 55g de manteiga
- 1 cebola, picada
- 250g de peito de frango cortado em cubos,
- 350g de arroz arbóreo,
- 1 col.(chá) de açafrão
- 150ml de vinho branco
- 75g de cogumelos
- 50g de castanhas-de-caju cortadas ao meio
- sal e pimenta.

Para guarnecer:
- rúcula
- queijo parmesão, ralado na hora
- folhas de manjericão fresco.

Preparo:

Refogue a cebola na manteiga derretida, mexendo, durante 5 minutos ou até ficar branda. Junte o frango e refogue, mexendo sempre, por mais 5 minutos.

Abaixe o fogo e frite o arroz, mexendo constantemente por 2-3 minutos. Junte o açafrão, e o vinho, coza, mexendo, até reduzir o vinho.

Acrescente o caldo quente, uma concha de cada vez. Deixe o líquido borbulhar. Cozinhe por aproximadamente 20 minutos, ou até todo o líquido ter sido absorvido e o arroz ficar cremoso.
Cerca de 3 minutos antes do fim do tempo de cozimento, acrescente os cogumelos e as castanhas-de-caju. Tempere com sal e pimenta.

Buon appetito!!!





Risotto with chicken, mushrooms,  and cashew nuts

Ingredients: (serve 4)

- 1,3l of warm, chicken broth, 
- 55g of butter,
- 1 chopped onion,
- 250g of chicken breast cut in cubes,
- 350g of Italian Arborio rice,
- 1 tsp of saffron,
- 150ml of dry white wine,
- 75g of mushrooms,
- 50g of cashew nuts, cut in half,
- salt and black pepper.  

For garnish:

- rocket leaves
- parmesan cheese, freshly grated
- fresh basil leaves.

How to prepare:

Braise the onions in melted butter for 5 minutes or until they are smooth. Add the chicken and fry for another 5 minutes always sitting. Add the rice and cook for 2-3 minutes. Then add the saffron and wine and let it cook for a few minutes until the alcohol evaporates. 

Little by little add the chicken broth, let boil. Cook for about 20 minutes, always stirring, or until the broth is absorbed and you have a creamy rice. 

3 minutes before the end of cooking time, add the mushrooms and the cashew nuts. Season with salt and black pepper

Buon appetito!!!

Beijos,

R. :)

No comments:

Post a Comment