Tuesday, April 03, 2012

Gnocchetti with zucchini, squash, sweet pepper and bacon / Gnocchetti com abobrinha, abóbora, pimentão e bacon.

(English version after portuguese)


Ingredientes: (para 4 ou 5)
- 400g ou 500g de gnochetti
- 200g de bacon
- ½ pimentão amarelo, ou vermelho, cortado em tiras
- 1 ½ abobrinha, sem sementes, cortada em tiras
- 3 colheres (sopa) de azeite de oliva
- 4 dentes de alho
- sal e pimenta.
Preparo:
Doure os dentes de alho no azeite de oliva e retire-os da panela; acrescente o bacon e deixe fritar por alguns minutos. Acrescente os demais ingredientes, sempre esperando um pouco que cozinhem, na seguinte ordem: primeiro a abóbora, depois o pimentão e por fim a abobrinha; sal e pimenta.
Nesse meio tempo cozinhe a massa, al dente, somente colocando sal. Quando a massa estiver pronta adicione à panela com os legumes.
Sirva o prato bem quente!
Dica: Se preferir, deixe a abobrinha com a casca.
Bom Apetite!!!



Gnocchetti with  zucchini, squash, sweet pepper and bacon

Ingredients: (serves 4 or 5)
- 400g ou 500g of gnochetti
- 200g of bacon
- ½ yellow or red sweet pepper, cut in strips
- 1 ½  zucchini, seedless , cut in strips
- 3 tbs of olive oil
- 4 garlic cloves
- salt and pepper (or chili).
How to prepare:

Sauté the garlic cloves in the oil, and remove them from the saucepan when they are golden; add the bacon and let it fry for a few minutes. Then add the remaining ingredients, waiting them to cook a little, in the following order: first the squash, then the sweet pepper and lastly the zucchini; salt and chili.
Meanwhile cook the pasta al dente, just adding salt to the water; when it’s done add it in the same saucepan with the vegetables and combine them well.
Serve the pasta as soon as it’s ready!
Tip: If you’d like let the zucchini with the skin.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)

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