Friday, March 23, 2012

Fish fillets with vegetables / Filés de peixe com legumes

(English version after Portuguese)



Ingredientes:
- 1 kg de filés de peixe,
- óleo ou azeite de oliva,
- 3 dentes de alho, cortados em fatias,
- 1 berinjela, cortada em cubos,
- 2 cebolas médias, cortadas em cubos,
- 1 pimentão vermelho, grande, cortado em cubos,
- 2 tomates médios, cortados em cubos
- ¾ de xíc. de água,
- sal e pimenta - do -reino a gosto,
- 1 ovo,
- 2 ½ xíc. de farinha de rosca,
- salsa.

Preparo:
Tempere os filés, descongelados, com sal.
Em uma panela esquente 1/3 de xícara de óleo em fogo médio, adicione o alho e deixe-o fritar até dourar. Elimine-o. Acrescente a berinjela e as cebolas, refogue-as até que as cebolas comecem a ficar transparentes; junte o pimentão, a água e o sal, cozinhe um pouco mais, tampe e deixe cozinhar por aproximadamente mais 5 minutos. Apague o fogo e deixe a panela semi-tampada.
Enquanto isso prepare os filés à milanesa. Acrescente salsa a gosto à farinha de rosca.
Fite os filés; escorra-os e reserve-os.
Na hora de servir esquente novamente os legumes, acrescentando o tomate (de preferência se pele), sempre mexendo, até que estejam bem quentes,
Bom Apetite!!!





Fish fillets with vegetables
Ingredients:
- 1 kg of fish fillet,
- vegetable oil or olive oil,
- 3 garlic gloves, cut in slices
- 1 eggplant, cut in cubes,
- 2 medium onions, cut in cubes,
- 1 big sweet red pepper, cut in cubes
- 2 medium tomatoes, cut in cubes
- ¾ cup of water
- salt and pepper
- 1 egg
- 2 ½ cup of breadcrumb
- parsley.

How to prepare:
Season the fillets, defrosted, with salt.
In a saucepan heat 1/3 cup of vegetable oil, in a medium heat, add the garlic and let them fry until they are crispy. Remove them from the saucepan. Add the eggplant and the onions, sauté them until the onions start to turn transparent; add the sweet pepper, water and salt, cook for a few minutes, put the lid on and let the vegetables cook for about five. Turn the heat off and  let the saucepan semi-uncovered.
 Meanwhile prepare the fillets alla milanese. Add dried parsley to the breadcrumb.
Fry the fillets; drain and reserve them.
When it’s time to serve, heat the vegetables, adding the tomatoes, always stirring, until they are really warm.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)

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