Wednesday, December 14, 2011

“My” basic Risotto Recipe / “Minha” Receita Básica de Risotto


(Recipe in English after the one in Portuguese)
Sou apaixonada por arroz!! Na receita básica, ao final, se adiciona manteiga e queijo parmesão, bom, substituo esses dois ingredientes por Cream Cheese. Arrisquem a “Minha” receita e me digam o que acham!! :)

Ingredientes: (2 pessoas)
- 1 xic. de arroz arbóreo
- ½ cebola ralada
- 4 col(sopa) de vinho branco
- 4 1/2 xic. de caldo de galinha ou legumes
- 2 col.(sopa) de cream cheese
- sal, pimenta-do-reino, azeite de oliva.
Preparo:
Doure a cebola no azeite, acrescente o arroz e frite-o por alguns segundos. Junte o vinho branco e deixe evaporar. Vá acrescentando o caldo de galinha ou legumes aos poucos e mexendo sempre, até chegar ao ponto de cozimento ideal (aproximadamente 25 minutos),adicione o sal.
Apague o fogo, adicione o cream cheese, mexa bem,em seguida adicione a pimenta-do-reino, tampe a panela por uns 2 minutos.
Sirva logo em seguida!!!
Bom Apetite!!!





“My” basic Risotto Recipe
I love with rice!!! And have to control myself to not cook a “little Risotto” every time that I want to cook it :) In the basic Risotto recipe, when it’s almost done, we add butter and parmesan cheese, well, I changed those ingredients for Cream Cheese. Take a chance with “My” recipe and let me know what you think!! :)

Ingredients: (Serves 2)
- 1 cup of arborio rice
- ½ diced onion
- 4 tbs of white wine
- 4 cups of chicken or vegetable broth
- 4 full tbs of cream cheese
- salt, pepper and olive oil.

How to prepare:
Sauté the onions in olive oil, add the rice and fry them for a few seconds. Add the white wine and let evaporate. Add, little by little, the chicken broth, always stirring, until the rice is cooked, nearly 25 minutes, add the salt.
Turn off the stove, add the cream cheese, stir well; then add the pepper, put the lid on and wait for about 2 minutes.
Serve right away!!!
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)