Wednesday, November 09, 2011

Coffee and Plum Cake / Bolo de Café e Ameixa.


(Recipe in English after the one in Portuguese)

Ingredientes:
- 3 xícaras (chá) de farinha de trigo;
- 1 ½ colher (sopa) de fermento em pó;
- 1 ½ xícara (chá) de açúcar;
- 1 xícara (chá) de castanha ou nozes picadas;
- 1 ¼ xícara (chá) de ameixa preta picada;
- 2 xícaras (chá) de café forte;
- 3 ovos ligeiramente batidos;
- 2 ½ colheres (sopa) de margarina derretida.

Modo de preparo:
Em uma tigela, misture a farinha, o fermento, o açúcar, as nozes e a ameixa.
Em outra tigela, misture o café (frio), os ovos e a margarina. Acrescente à mistura de farinha e mexa bem.
Coloque em uma forma redonda média, untada e polvilhada com farinha de trigo. Leve ao forno pré-aquecido (2000C) por uns 40 minutos, até que espetando um palito ele saia limpo. Deixe esfriar para desenformar.
Dicas: - A ameixa pode ser substituída por passas;
             - Faça uma cobertura de chocolate e acrescente nozes picadas.

Bom Apetite!!!!

         


Coffee and Plum Cake
Ingredients:
- 3 cups all-purpose flour;
- 1 ½ tablespoon baking powder;
- 1 ½ cup white sugar;
- 1 cup chopped walnuts;
- 1 ¼ cup chopped dried plum;
- 2 cups of strong coffee;
- 3 mixed eggs;
- 2 ½ tablespoon melted butter.

How to prepare:
- Preheat oven to 392 F (2000C). Lightly grease a medium Springform Pan.
- Prepare the coffee using two full tablespoon of coffee for two cups of water. Let the coffee cools; then add the melted butter and eggs.
- In a mixing bowl combine flour, baking powder, sugar, walnuts and plum.
- Very smoothly add the coffee mix to the “dry” ingredients.
- Bake at 392 degrees for 40 minutes or until center is done. After the cake is cooled you can decorate with your favorite chocolate topping and add some chopped walnuts.
Tips: * You can use raisins instead of plums.
          * You can add a chocolate topping and put some diced walnuts in it.

Enjoy !!!
Beijos,
R. :)