Thursday, February 28, 2013

Crepe



(English version after Portuguese)

Fiz essa receita em homenagem a minha querida amiga Elara (E. :) ), que faz o blog comigo (!!!!), e me trouxe de presente o “Crème de Caramel” !

 Merci mon cher!



Ingredientes: (Aprox. 10 unidades)

- 3 ovos
- 4 col.(sopa) de açúcar
- 1 col.(sobremesa) de essência de baunilha
- 12 col.(sopa) de farinha de trigo
- 250 ml de leite
- manteiga ou margarina.

Preparo:

Bata bem os ovos, açúcar e a baunilha; bati por aproximadamente 10 minutos; em seguida acrescente a farinha, no centro da massa mexendo bem; acrescente o leite, aos, poucos, também sempre mexendo cuidadosamente.

Se por um acaso formar bolinhas na massa, passe-a por uma peneira.

Deixe descansar na geladeira por 30 minutos.

Use um pincel de silicone para espalhar a manteiga na frigideira.

Lembre-se de virar a massa para que os dois lados estejam cozidos!!

Para recheiá-la use, creme de caramelo, creme de avelãs, creme de avelãs com morango, doce de leite, sorvete; use sua criatividade!!!

Bom apetite!!!





Crepe


I made this recipe to thank my dear friend Elara (E. :)) who makes this blog with me (!!!), and gave me as a gift this “Crème de Caramel” that I used to garnish the crepes! 

 Merci mon cher!!



Ingredients: (Approx. 10 units)

- 3 eggs
- 4 tbs of sugar
- 2 tsp of vanilla essence
- 12 tbs of white flour
- 250 ml of milk
- butter or margarine.


How to prepare:

Mix really well the eggs, sugar and vanilla essence, (I mixed it for 10 minutes); in the center; of the mixture add the white flour, always stirring; finally, very carefully, add the milk, little by little, always stirring as well. If you have little dough balls in it, pass it through a sieve. 

Let the dough rest in the fridge for 30 minutes. 

Use a silicone brush to spread the butter at the skillet.

Remember to flip over both sides of the crepes to cook them!

As filling you can use caramel cream, hazelnut cream, ice cream, use your creativity!!

Enjoy!!!

Beijos,

R. :)

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