(English version after
Portuguese)
Ingredientes: (serve 6)
-
6 filés de peito ou coxa de frango
-
azeite de oliva- 2 cebolas fatiadas em rodelas finas
-
1 folha de louro
-
1 cubo de caldo de galinha
-
2 xíc. de vinho branco seco
-
2 col.(sopa) de mostarda
-
1 col.(sopa) de amido de milho
-
5 col.(sopa) de água
-
1 lata de creme de leite sem soro
-
sal e pimenta-do-reino.
Na
mesma frigideira esquente a manteiga restante e frite a cebola por aprox. 3
minutos ou até murchar. Acrescente a folha de loura, o caldo de galinha, o
vinho e cozinhe em fogo baixo por 5 minutos.
Coe
e volte ao fogo médio. Adicione a mostarda e cozinhe por mais 2 minutos.
Misture o amido de milho com água, junte ao molho e mexa até engrossar.
Desligue
o fogo, acrescente o creme de leite e misture bem. Adicione um pouco mais de
sal se necessário, e sirva sobre os filés!!
Dica: sirva as cebolas como
acompanhamento, elas ficam uma delícia!!
Bom
apetite!!!
Chicken
fillet with mustard sauce
Ingredients:
(serve 6)
- 6 breast or thigh chicken
fillet
- olive oil
- 2 onions cut in thin slices
- 1 bay leave
- 1 chicken broth cube
- 2 cups of dry white wine
- 2 tbs of mustard
- 1 tbs of white corn flour
- 5 tbs of water
- 1 can of evaporated milk
- salt and black pepper.
How to prepare:
Season the fillets with salt and black
pepper. In a skillet, in medium heat, warm the olive oil and fry the chicken
until it’s golden; after they are done put them on a plate and keep in the
oven.
In the same skillet fry the onions
for 3 minutes. Add the bay leaves, the chicken broth cube and wine, let cook in
a low heat for 5 minutes. Leach it and put the liquid back to the heat. Add the
mustard and cook for 2 minutes then add the white corn flour with water, let it
cook, always stirring until it’s thicken.
Turn off the heat, add the
evaporated milk and combine them well. If necessary add more salt and put over
the chicken!
Tip:
You can serve the onion as a side dish!
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)
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