Wednesday, January 04, 2012

Apple and Coconut Cake / Bolo de Maçã com Coco Ralado

(Recipe in English after the one in Portuguese)


Ingredientes:
- 200g de manteiga
- 1 ½ xic.(chá) de açúcar
- 6 ovos
- 1 vidro de leite de côco light
- 1 xíc.(chá) de farinha de trigo
- 5 col.(sopa) de amido de milho
- 1 col.(sopa) de fermento em pó
- 4 maçãs (tipo Fuji)
- canela em pó a gosto
- 1 xíc. (chá) de groselha
- 100g de côco seco ralado
Preparo:
Pré-aqueça o forno à 2000C. Unte uma fôrma redonda, de preferência uma que tenha fundo removível.
Corte as maçãs em fatias com mais ou menos a mesma espessura e arrume-as no fundo da fôrma; polvilhe a canela e o côco ralado sobre as maçãs e regue com a groselha.
Bata a margarina com o açúcar. Acrescente as gemas, uma a uma, o leite de coco e a farinha de trigo, peneirada com o amido de milho e o fermento. Junte as claras batidas em neve, mexendo delicadamente. Coloque a massa cuidadosamente na fôrma.
Dica: Se preferir, coloque uma parte do coco seco ralado na massa!
Bom Apetite!!!



Apple Cake
Ingredients:
- 200g of butter
- 1 ½ cup of sugar
- 6 eggs
- 1 cup of light coconut milk
- 3 cups of flour
- 5 tsp of white corn flour
- 1 tsp of baking powder
-  4 sliced Fuji apple
- powder cinnamon
- 1 cup of gooseberry syrup
- 100g of dried coconut flakes.

How to prepare:
Preheat oven to 392F (2000C). Lightly grease a round cake pan.
Slice the apples and place them on the cake pan’s bottom; powder them with the cinnamon and the dried coconut kernel; on top of them sprinkle the gooseberry syrup. Reserve.
Mix the butter and the sugar. One by one add the eggs yolk, coconut milk, flour, white corn flour and the baking powder. Mix them all very well. In the end smoothly combine the stiff white eggs. Gently put the cake dough in the cake pan.
Tip: If you’d like, save some dried coconut kernel (about 40g) to add in the dough.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)