Thursday, December 01, 2011

Shrimp with Potatoes / Camarão com batatas


(Recipe in English after the one in Portuguese)

Ingredientes: (4 pessoas)
- 4 xíc. de batatas cozidas, cortadas em cubinhos
- 3 xic. de camarão sem cabeça e sem casca
- 2 col.(sopa) de manteiga ou margarina
- 1 cebola pequena cortada em cubinhos
- 1 col.(sopa) de farinha de trigo
- ¾ de xic. de leite
- sal a gosto
- manjericão ou salsa, desidrata.

Preparo:
Prepare o camarão. Com mais ou menos duas horas de antecedência, tempere o camarão, já limpo, com suco de limão e pimenta-do-reino. Na hora em que for acrescentar o camarão na receita, escorra o tempero em uma peneira.
Em uma panela grande, derreta a manteiga, acrescente a cebola, e cozinhe até que esteja macia, cerca de 5 minutos. Adicione a farinha de trigo e misture bem, junte aos poucos o leite, tempere com sal a gosto e cozinhe, mexendo até engrossar.
Acrescente a batata, refogue um pouco e adicione o camarão, cozinhe por aproximadamente 5 minutos, ou até que esteja bem quente; não deixe que a batata grude na panela. Ao final acrescente o manjericão ou a salsa.
Sirva logo em seguida!
→ Dica: O camarão pode ser substituído por frango.
Bom Apetite!!!




Shrimp with Potatoes

Ingredients: (serves 4)
- 4 cups of cooked potatoes, chopped in small squares
- 3 cups of shrimp, without heads and shells
- 2 tbs of butter
- 1 small chopped onion.
- 1 tbs of flour
- ¾ cup of milk
- salt
- basil or parsley.

How to prepare:
At least two hours before prepare the dish season the shrimps with lemon juice and pepper. When it is time to add the shrimps in the recipe, while preparing it, drain the juice that was produced.
In a big saucepan, melt the butter, add the onions and cook it for about 5 minutes. Put in the flour and mix them well, little by little add the milk; season with salt and keep stirring until it gets thick.
Add the potatoes, cook a little bit and add the shrimps, cook for no more them 5 minutes; always stirring. When it’s almost done add the basil or parsley.
Serve it right away!!!
Tip: You can substitute the shrimps for chicken breasts diced in small pieces.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)