Monday, December 26, 2011

Chicken Wings / Asinhas de Frango


(Recipe in English after the one in Portuguese)



Ingredientes:
- + ou – 1 kg de asinhas de frango
- 2 col.(sopa) de azeite de oliva
- cebolinha cortada em pedacinhos ou salsa (fresca ou seca)
- ½ xic. de molho de soja                              - ½ xic. de vinho branco
- ¼ xic. de catchup                                       - 1 col.(sopa) de açúcar
- 1 col.(chá) de gengibre fresco ralado.

Preparo:
Em uma panela grande aqueça o azeite e junte as asinhas e a salsa (ou cebolinha) e deixe cozinhar por 7 minutos, mexendo constantemente. Em fogo médio, adicione o vinho branco, o molho de soja e os ingredientes restantes, e misture bem.
Tampe e cozinhe por uns 30 minutos, ou até que as asinhas fiquem macias, mexendo de vez em quando. Se for preciso, adicione algumas colheres de água: ao final do cozimento, as asinhas devem estar quase secas.
Bom Apetite!!!


Chicken Wings

Ingredients:
- about 1kg of chicken wings
- 2 tbs of olive oil
- chopped chives, or parsley (dried or fresh)
- ½ cup of soy sauce                             - ½ cup of white wine
-1/4 cup of ketchup                                - 1 tbs of sugar
 - ½ tsp of fresh grated ginger.
How to prepare:
In a large saucepan heat the olive oil, add the chicken wings and the chives (or parsley), let them cook for 7 minutes, always stirring. In a medium heat, add the white wine, then the soy sauce and the remaining ingredients, and mix them well.
Put the lid on and let it cook for 30 minutes or until the chicken wings are “soft”, stirring once in a while. If it’s necessary add some tablespoon of water.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)