Thursday, November 17, 2011

“Our” Baked Potatoes / “Nossa” Batata Assada


(Recipe in English after the one in Portuguese)

Prato extremamente simples, mas de um sabor maravilhoso! Só quando faço essa receita gosto de saber que “minha batata está assando!” rsrs.
Ela é ótima para acompanhar qualquer tipo de carne.



Ingredientes: (3 pessoas)
- 4 batatas grandes;
- 3 colheres de manteiga ou margarina derretida;
- Tempero à gosto; uso sempre sal, orégano e pimenta calabresa .

Preparo:
Pré-aqueça o forno à 2200C.
Corte as batatas em rodelas de mais ou menos ½ centímetro e arrume-as em uma forma ou pirex. Derreta a manteiga e adicione pimenta e sal. Regue as batatas com a manteiga. Espalhe orégano.
Cubra as batatas com papel alumínio e asse por 20 minutos. Retire o papel e asse por mais 20 mim.
Retire as batatas da forma com uma espátula e coloque-as em um prato.
Bom Apetite!!!
  
 

“Our” Baked Potatoes
This recipe is extremely simple to do and have a delicious taste!! It’s a great side dish to any kind of meat.
Ingredients: (3 persons)
- 4 big potatoes;
- 3 tsp of butter;
- the spices you like best, I always use salt, oregano and pepper.
How to prepare:
Preheat  oven to 428F (2200C ).
Peel the potatoes off and slice them in about ½ centimeter pieces, put them in a baking pan. Melt the butter and add some pepper and salt. Sprinkle the potatoes with the melted butter and spread the oregano on them.
Cover them with foil paper and let bake for 20 minutes. Take the foil paper off and bake them for more 20 minutes.
Remove the potatoes from the baking pan with a spatula and put them in a big plate to be served.
Enjoy!!!
Beijos,
R. :)